Lokalizacja czujnika ciśnienia oleju?????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oli222
    Classic
    • 2007
    • 12

aa tam czepiacie sie, przeciez najwazniejsze jest przyspieszenie :P :P :P :zlosnik:

Purchawa, to w ogole zmiesci sie pod maska? :lol:
  • pawielgus
    Classic
    • 2006
    • 19

Mój temat jest kontynuacją czujnika ciśnienia oleju, którego kontrolka się zapala na czerwono po zapaleniu silnika jak jest zimny . Kolega- endryu przysłał mi zdjęcie z lokalizacią tego czujnika, koło filtra oleju. Wymieniłem ten czujnik. lecz to nic nie dało. Zadzwoniłem do serwisu Skody i okazało sie ,że jest jeszcze jeden. Przez telefon nic wiecej nie chcieli powiedzić ( ZŁODZIEJE ). Kazali przyjechać. Szkoda kasy. Nie wchodzi w gre ten czujnik w misce olejowej!!!!.
    Co ciekawe to ta kontrolka zapala sie nie uruchamiając silnika zimnego tylko po przekręceniu kluczyka w stacyjce . Najpierw gaśnie a po chwili się zapala.
    POMOCY!!! KOLEDZY!!! :lol:
    Pawielgus

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

może któryś z kolegów mających etkę przyjrzałby się czy jest drugi czujnik ciśnienia oleum, jak twierdzi ASO ? Coś chyba kombinują w aso :?:
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jeden gdzies w bloku, drugi w misce i chyba nic wiecej
        Spritmonitor.de

Komentarz

• pawielgus
          Classic
          • 2006
          • 19

W misce olejowej nie ma, bo wchodzilem pod Skode i nic. Kolega mechanik przez telefon mówił, że gdzieś w bloku po prawej stronie i różnią sie tylko kolorami te czujniki. Nie miał czasu przed nowym rokiem popatrzeć. Więc myślałem, że ktoś z Was coś wie i miał już doczynienia z takim problemem. Po nowym roku będe zmuszony chyba jechać na komputer, bo obawiam się, żę sam sobie nie poradze.
          Pozdrawiam. :lol:
          Pawielgus

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

To ze na zewnatrz nie ma kabla nie znaczy ze samego czujnika nie ma w srodku w misce i z zewnatrz go nie widac.

Na kompie wyskoczy blad, jak cos jest nie tak.

Nie mam teraz ETKI bo bym poszukal, ale na pewno jest wiecej niz jeden czujnik oleju
            Spritmonitor.de

Komentarz

• figurel
              Classic
              • 2005
              • 36

Zamieszczone przez Maicroft

Nie mam teraz ETKI bo bym poszukal, ale na pewno jest wiecej niz jeden czujnik oleju
              Tyle się dopatrzyłem:
              1. W misce olejowej opisany jako czujnik poziomu oleju umiejscowiony naprzeciwko korka spustowego:

2. Opisany jako czujnik ciśnienia oleju (przy filtrze oleju?). Wygląda na to, że są też dwa(?) czujniki temperatury oleju, to te z nr. 3

Golf IV ALH@ASV

Komentarz

• daba11
                Drive
                • 2005
                • 86

Na drugim rysunku wystawionym przez kolegę figurel (pokazującym usytuowanie czujnika ciśnienia oleju przy filtrze) pozycja o nr. 30 pokazuje umieszczenie czujnika ciśnienia oleju dla pojazdów ze wspomaganiem kierownicy

Komentarz

Pracuję...